Pradžia
Naujienos
Renginiai
Skelbimai
Žurnalas „Mano sodyba“
Klausk specialisto
Augalų katalogas
Sodo spalvų virtuvė
Sukimo antgalių komplektų laimėtojai

Dėmesio!

Naujausi leidiniai

2018 m. Nr. 5
Sodo spalvos
Plačiau »
2018 m. Nr. 5
Mano sodyba
Plačiau »
2018 m. Nr. 4
Mano sodyba
Plačiau »

Kūnui ir sielai

  Spausdinti

  Baklažanai: ką gardaus pagaminti?

Baklažanai ypač vertinami dėl turimų antioksidacinių savybių, todėl jų reikšmė daugelio ligų prevencijai yra nenuginčijama. Šioje daržovėje gausu geležies, magnio, B grupės vitaminų. Tad ką gardaus pagaminti iš tokios vertingos aristokratiškos spalvos daržovės?

 

 

 

 

 

 

 

Kepti baklažanai su saliamiu  

2 vidutinio dydžio baklažanai,

200 g saliamio,

200 g mocarelos,

4 pomidorai,

6 skiltelės česnako,

svogūnų laiškų,

alyvuogių aliejaus, petražolių, druskos.

 

Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite piršto storumo riekelėmis. Jas pabarstykite druska ir palikite pusvalandžiui. Paskui perliekite šaltu vandeniu, nusausinkite ir sudėkite į aliejumi išteptą kepimo indą.

Paruoškite kitas sudedamąsias patiekalo dalis. Pomidorus supjaustykite griežinėliais, mocarelą ir saliamį – siaurais gabalėliais arba griežinėliais. Česnakus nulupkite ir plonai supjaustykite. Ant paruoštų baklažanų sudėkite pomidorus, česnakus, sūrį ir saliamį. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, uždenkite kepimo popieriumi ir pašaukite į 200 ºC karštumo orkaitę. Kepkite apie 50 minučių. Prieš nešdami į stalą patiekalą apibarstykite smulkiai pjaustytomis petražolėmis ir svogūnais.

 

Troškinti baklažanai 

4 baklažanai,

400 g jautienos,

100 ml jautienos sultinio,

100 g fermentinio sūrio,

maltų pipirų, druskos, svogūno, šaukšto aliejaus,

petražolių, 2 pomidorų.

 

Paruoškite įdarą. Svogūną stambiai supjaustykite ir sumalkite su mėsa. Pabarstykite druska, pipirais ir išmaišykite.

 

Baklažanus perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir dalį minkštimo. Puseles pabarstykite druska. Tada jas įdarykite, sudėkite į keptuvę su įkaitusiu aliejumi, supilkite sultinį ir troškinkite uždengtas 40–45 minutes.

Įdarytus baklažanus sudėkite į lėkštę, pabarstykite rupiai tarkuotu sūriu, papuoškite petražolių šakelėmis ir pomidorų puselėmis.


    Daugiau straipsnių
Jūsų komentaras :
Jūsų vardas*:
Komentaras (iki 1000 simbolių)*:
:) (laimingas) :D (super)
(hi) (paraudes) (fu) (kvailas)
(keista) :P :( (valio)
(nesamone) (masto) 8| (ok)
Apsaugos kodas*:
* - laukai turi būti užpildyti

Šiandien

  Gegužės 21, pirmadienis.
  Saulė teka 05:03, leidžiasi 21:29.
  Mėnulis teka 11:19, leidžiasi 02:14.
  Mėnulis Liūte, pilnėjantis, I ketvirtis. Jaunatis gegužės 15 d.
  Vaidevutis, Valentas, Vydmina.
  Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės diena
  Vaisių diena. Galima sodinti, pikuoti daržoves, auginančias vaisius virš žemės (pomidorus, paprikas, baklažanus ir kitas), skiepyti vaismedžius (ypač akiavimo būdu), krauti kompostą, sėti, sėti javus, veją, rinkti vaistinius augalus (vaisius), šaldyti vaisius, daržoves. Netinkamas metas augalus tręšti, laistyti. Kai kurios obelys šiemet gali per gausiai žydėti. Tai nenaudinga, nes jos primegs daug vaisių užuomazgų. Turėdami laiko, dalį žiedų išskinkite ir pašalinkite per tankiai augančias šakeles. Tada reikės mažiau retinti užuomazgas. Nepalanku tręšti, laistyti.
  Šalta gegužė – metai derlingi.

Apklausa

Ar žurnale „Mano sodyba“ norėtumėte daugiau straipsnių, paremtų užsienio šalių patirtimi?

 El. paštas: redakcija@sodospalvos.lt, tel. (8 5) 275 2082