Pradžia
Naujienos
Renginiai
Skelbimai
Žurnalas „Mano sodyba“
Klausk specialisto
Augalų katalogas
Sodo spalvų virtuvė
Prenumeratos loterija
Atsisiųsk žurnalą "Mano sodyba" NEMOKAMAI!

Dėmesio!

Naujausi leidiniai

2017 m. Nr. 12
Sodo spalvos
Plačiau »
2017 m. Nr. 12
Mano sodyba
Plačiau »
2017 m. Nr. 78
Augalų pasaulis – Kambariniai medeliai
Plačiau »

Kūnui ir sielai

  Spausdinti

  Baklažanai: ką gardaus pagaminti?

Baklažanai ypač vertinami dėl turimų antioksidacinių savybių, todėl jų reikšmė daugelio ligų prevencijai yra nenuginčijama. Šioje daržovėje gausu geležies, magnio, B grupės vitaminų. Tad ką gardaus pagaminti iš tokios vertingos aristokratiškos spalvos daržovės?

 

 

 

 

 

 

 

Kepti baklažanai su saliamiu  

2 vidutinio dydžio baklažanai,

200 g saliamio,

200 g mocarelos,

4 pomidorai,

6 skiltelės česnako,

svogūnų laiškų,

alyvuogių aliejaus, petražolių, druskos.

 

Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite piršto storumo riekelėmis. Jas pabarstykite druska ir palikite pusvalandžiui. Paskui perliekite šaltu vandeniu, nusausinkite ir sudėkite į aliejumi išteptą kepimo indą.

Paruoškite kitas sudedamąsias patiekalo dalis. Pomidorus supjaustykite griežinėliais, mocarelą ir saliamį – siaurais gabalėliais arba griežinėliais. Česnakus nulupkite ir plonai supjaustykite. Ant paruoštų baklažanų sudėkite pomidorus, česnakus, sūrį ir saliamį. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, uždenkite kepimo popieriumi ir pašaukite į 200 ºC karštumo orkaitę. Kepkite apie 50 minučių. Prieš nešdami į stalą patiekalą apibarstykite smulkiai pjaustytomis petražolėmis ir svogūnais.

 

Troškinti baklažanai 

4 baklažanai,

400 g jautienos,

100 ml jautienos sultinio,

100 g fermentinio sūrio,

maltų pipirų, druskos, svogūno, šaukšto aliejaus,

petražolių, 2 pomidorų.

 

Paruoškite įdarą. Svogūną stambiai supjaustykite ir sumalkite su mėsa. Pabarstykite druska, pipirais ir išmaišykite.

 

Baklažanus perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir dalį minkštimo. Puseles pabarstykite druska. Tada jas įdarykite, sudėkite į keptuvę su įkaitusiu aliejumi, supilkite sultinį ir troškinkite uždengtas 40–45 minutes.

Įdarytus baklažanus sudėkite į lėkštę, pabarstykite rupiai tarkuotu sūriu, papuoškite petražolių šakelėmis ir pomidorų puselėmis.


    Daugiau straipsnių
Jūsų komentaras :
Jūsų vardas*:
Komentaras (iki 1000 simbolių)*:
:) (laimingas) :D (super)
(hi) (paraudes) (fu) (kvailas)
(keista) :P :( (valio)
(nesamone) (masto) 8| (ok)
Apsaugos kodas*:
* - laukai turi būti užpildyti

Šiandien

  Gruodžio 14, ketvirtadienis.
  Saulė teka 08:35, leidžiasi 15:52.
  Mėnulis teka 03:58, leidžiasi 14:16.
  Mėnulis Skorpione, dylantis, IV ketvirtis. Delčia gruodžio 10 d.
  Alfredas, Fortūnatas, Kintvilė, Augenis, Tarvainas.
  Lapų diena. Jei nešąla, genėkite lapuočių gyvatvores. Laistykite, purkškite augalus (neužmirškite spygliuočių). Pjaukite ir skaldykite malkas.
  Trys dienos iki pilnaties – tinkamiausias metas kirsti kalėdines eglutes.

Apklausa

Ar užsisakytumėte elektroninę „Sodo spalvų” prenumeratos versiją?

 El. paštas: redakcija@sodospalvos.lt, tel. (8 5) 275 2082