Pradžia
Naujienos
Renginiai
Skelbimai
Žurnalas „Mano sodyba“
Klausk specialisto
Augalų katalogas
Sodo spalvų virtuvė

Dėmesio!

Naujausi leidiniai

2018 m. Nr. 3 (51)
Žolynų žurnalas
Plačiau »
2018 m. Nr. 9
Sodo spalvos
Plačiau »
2018 m. Nr. 81
Augalų pasaulis – Viendienės
Plačiau »

Kūnui ir sielai

  Spausdinti

  Dilgėlių tirštasriubė

Apie dilgėlių naudą grožiui ir sveikatai kalbama daug ir tai ne pramanas. Neretą erzinančios piktžolės turi daugybę vitaminų ir mineralų. Siūlome paragauti dilgėlių sriubos, pasižyminčios išskirtiniu skoniu ir labai lengvai pagaminamos.

4 porcijoms Jums reikės:

1 didelio ryšulėlio dilgėlių viršūnėlių (apie 3 l),
1 svogūno,
2 bulvių,
50 g sviesto,
1 kubelio daržovių sultinio,
2 l vandens,
druskos, pipirų,
2 šaukštų grietinės.

Gaminame:
Maistui skinamos švarioje aplinkoje augančios jaunos dilgėlės. Lapus perrenkame ir nuplauname tekančiu vandeniu, kad nedilgintų ir būtų švarūs. Svogūną nulupame, susmulkiname. Bulves nulupame ir su¬pjaustome kubeliais. Puode ištirpiname sviestą ir jame kelias minutes pakepiname svogūną. Supilame sultinį ir sudedame bulves, prieskonius. Verdame, kol suminkštėja bulvės. Sukrauname dilgėlių lapus ir dar paverdame apie 5 minutes. Viską sutriname smulkintuvu. Patiekiame su grietine. Ši sriuba ypač pavasarinė ir vitamininga.

    Daugiau straipsnių
Jūsų komentaras :
Jūsų vardas*:
Komentaras (iki 1000 simbolių)*:
:) (laimingas) :D (super)
(hi) (paraudes) (fu) (kvailas)
(keista) :P :( (valio)
(nesamone) (masto) 8| (ok)
Apsaugos kodas*:
* - laukai turi būti užpildyti

Šiandien

  Rugsėjo 21, penktadienis.
  Saulė teka 07:02, leidžiasi 19:20.
  Mėnulis teka 18:24, leidžiasi 02:28.
  Mėnulis Vandenyje, pilnėjantis, II ketvirtis.
  Matas, Mantvilas, Nijolė, Viskintė
  Šv. Matas. Alutinis. Bobų vasara. Rudens lygiadienis. Tarptautinė taikos diena
  Žiedų diena. KIRMINŲ DIENA. Galima purenti dirvą, ravėti. Grėbkite lapus. Kad labiau sumedėtų vijoklinių rožių ūgliai, jų viršūnėles nugnybkite – geriau žiemos. Vidurdienį, nukritus rasai, rinkite vienmečių gėlių sėklas. Nepalanku sėti, sodinti, laistyti.
  Kai rudens dieną vorsiūliai visur laukus apdraiko – lauk rytoj giedros.

Apklausa

Ar žurnale „Mano sodyba“ norėtumėte daugiau straipsnių, paremtų užsienio šalių patirtimi?

 El. paštas: redakcija@sodospalvos.lt, tel. (8 5) 275 2082