ČESNAKAS LAIŠKINIS - Allium schoenoprasum
2016 m. 9 birželio d.
Tinka visur, kur reikalingas švelnus česnako aromatas. Tinka mišrainėms, salotoms, šviesioms sriuboms, sultiniams, virtai jautienai, kiaušinių ir daržovių (morkų, kopūstų, porų, kaliaropių) patiekalams. Sumaišytas su kitais žalumynais dedamas į varškę, sūrį, sviestą. Gerina virškinimą. Turi daug vitamino C.
Švieži lapai skinami prireikus. Galima susmulkinti ir užšaldyti specialiuose maišeliuose. Laiškai pjaunami du kartus per vasarą.
Plačiau skaitykite žurnaluose „Gėlių spalvos“ Nr. 14 – „Prieskonių sodas“ ir „Augalų pasaulis“ Nr. 71 – „Daržas namuose“.
Kaip džiovinti česnaką galite rasti žurnale „Augalų pasaulis“ Nr. 54 – „Augalai sausoms puokštėms“.