Garduoklė kvapioji - Myrrhis odorata

Daugiametis žolinis augalas. Lapais galima paskaninti konservuojamą maistą, žuvies patiekalus, aromatizuoti gėrimus, likerius, brendį. Lapų ir nesunokusių sėklų dedama į salotas. Kvapas ir skonis salstelėjęs, primena anyžius. Šaknys verdamos ir valgomos kaip kitos daržovės. Garduoklė tonizuoja organizmą, lengvai laisvina vidurius. Vokietijoje maltos džiovintos sėklos vertinamos kaip geras prieskonis. Garduokle galima papuošti bet kokią gėlių lysvę, natūralią pievą. Dirvai nereiklios. Geriausiai tinka pavėsinga vieta, humusingas priemolis.

Naudojamos dalys: dažniausiai švieži, kartais šaldyti, džiovinti lapai (kvapas silpnas), žalios nesubrendusios ir džiovintos subrendusios sėklos, rudenį iškastos šaknys.

 


guest
0 Komentarai
Atsiliepimai
Peržiūrėti visus komentarus

Šiandien

  • Kovo 16, sekmadienis.
  • Saulė teka 06:31, leidžiasi 18:25.
  • Mėnulis teka 21:21, leidžiasi 06:54.
  • Mėnulis Svarstykėse, dylantis, III ketvirtis. Pilnatis kovo 14 d.
  • Aistė, Henrika, Julijonas, Norvaldė, Norvilas, Norvilė, Vaidotas
  • Knygnešio diena.
  • Žiedų diena. Tinkama diena persodinti vazoninius augalus, tręšti, kad gausiai žydėtų. Sėkite gūžines salotas daigams. Netinkama diena karpyti gyvatvores, laistyti.
  • Jei pavasarį bent penkiolika rytų šąla, bus graži vasara.
e-seklos

Populiariausi straipsniai

Sekite mus

Naujienlaiškio prenumerata

Norėdami užsiprenumeruoti Sodo spalvų naujienlaiškį, įrašykite savo el.pašto adresą.

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Apklausa

Kaip gaunate „Sodo spalvas“?

Įvykių kalendorius