Kepti obuoliai – paprastas desertas šventėms
Kepti rūgštūs obuoliai – patys minkščiausi. Jų skonis malonus ir gaivus. Kepti geriausia vėlyvųjų veislių vaisius su plona odele. Keptus raudonskruosčius obuolius galite patiekti su ledais, vanilės padažu ar plakta grietinėle.
Orkaitėje kepti vaisiai yra tikras desertas. Į obuolius, išėmę sėklalizdžius, įberkite su trupučiu cinamono ir razinomis sumaišyto cukraus. Medus taip pat suteiks malonų skonį. Sudėkite į šaltą orkaitę. Kepkite 30–40 minučių 175 °C temperatūroje.
Jei obuolius kepsite židinyje, susmeikite juos ant iešmo arba sudėkite ant grotelių. Vartykite nuolat. Po kelių minučių pastebėsite, kad odelės spalva pasikeitė, obuoliai suminkštėjo. Jeigu įskilo, keliose vietose įpjaukite.
Obuolius galite kepti ir krosnyje. Juos išrikiuokite ant karščiausioje vietoje padėtos aliuminio folijos.