Patiekalai iš pastarnokų
Žalių pastarnokų salotos
Pora pastarnokų, 2 obuoliai, šaukštas tarkuotų krienų, svogūnas, majonezas, druska.
Pastarnokai ir obuoliai rupiai sutarkuojami, įdedamas smulkiai supjaustytas svogūnas, krienai. Išmaišoma ir užpilama majonezu. Pagardinama druska, jei reikia – citrinos rūgštimi.
Virtų pastarnokų salotos
Keli pastarnokai, svogūnų laiškų, majonezo, druskos, citrinos rūgšties.
Išvirti pasūdytame ir parūgštintame vandenyje pastarnokai supjaustomi, užpilami majonezu ir apibarstomi supjaustytais svogūnų laiškais.
Troškinti pastarnokai
0,5 kg pastarnokų, svogūnas, sviesto, grietinės, druskos, maltų pipirų, prieskoninių žalumynų.
Virti pastarnokai nulupami, supjaustomi griežinėliais, trumpai pakepinami svieste, sudedami į troškintuvą. Įdedamas supjaustytas svogūnas, kiti priedai, supilama grietinė ir uždengus troškinama 10–15 min. Tinka prie mėsos patiekalų.