• liepos 20 d., Šeštadienis

Gardžiausias bulvinis patiekalas

Reginos „Daržovių troškinys su paukštiena“

Šiam troškiniui tiks turima paukštiena: vištiena, kalakutiena, žąsiena, antiena. Būtų geriausia – be kaulo. Bet dabar sunkmetis, tad ir aš naudojau vištelę su kauliukais, kadangi pagrindą sudaro bulvės, todėl ir siunčiu šiam konkursui.

Reikės: 0,5 kg vištienos, 1 kg bulvių, 0,5 kg morkų, 1 poro, 200g cukinijos,1 obuolio,  geriausia ’Antaninio’, „Vilniaus“ ypatingojo majonezo, „Vilniaus“ aliejaus su karotinu, „Kotany“ Provanso višienos prieskonių, šaukšktelio kmynų, 2 skiltelių česnako, 2 kubelių vištienos sultinio, druskos.
Paruošimas: susmulkintą vištieną pirmiausia ištrinti Provanso prieskoniais ir palikti kad „susigyventų“. Bulves ir morkas nulupti, susmulkinti kubeliais. Ant jų užpilti 1 šaukštą aliejaus, kmynų, skiltelę smulkinto česnako, trupučiuką druskos. Išmaišyti ir supilt į aliejumi išteptą troškinimui skirtą indą. Tuomet ant masės viršaus išdėlioti vištienos gabaliukus. Nulupti ir griežinėliais susmulkinti obuolį ir cukiniją. Į orkaitę pašauti indą su troškiniu, o cukinijos ir obuolio gabaliukus išdėlioti ant grotelių ir kepti virš troškinio apie 15 min.. Tuomet keptą obuolį ir cukiniją sutrinti su 2-3 šaukštais majonezo. Gautą masę gerai išmaišyti su  vištienos sultiniu, kuris ištirpintas 200g vandens. Padažą supilti ant troškinio ir kepti 200 ° orkaitėje apie 1 val. Jei mėsos gabaliukai  skrunda, pravėrus dureles, ją pašlakstyti paties troškinio padažu.
Pastaba. Jei troškinį darau iš žąsienos, kartu su  obuoliu ir cukinija iškepu ir į padažą įmaišau kelias rūgštokas  raudonas slyvas. Skanaus!


Reginos „Bulvinis pyragas savaitgalio pietums“

Reikės šių produktų: 1 kg bulvių, 300 g miltų,  2 šaukštų krakmolo, 1 kiaušinio, 4 vidutinio dydžio svogūnų, 100 g sūdytų laišinukų, saujos džiovintų baravykų, druskos, pipirų, lauro lapų, krapų, 100 g, sviesto, 100 g grietinės, aliejaus.
Ruošimas: Bulves virti pasūdytame vandenyje. Įmesti pusę svogūno, krapų. Kol verda bulvės, ruošiamas įdaras. Grybus išvirti vandenyje su druska, pipirais, lapeliais. Pačirškinti ant keptuvės lašinukus. Kai  būna jau apskrudę, suberti smulkintus svogūnus ir  dar patroškinti. Nupilti riebalus ir spirgučių – svogūnų masę sumaišyti su virtais, susmulkintais baravykais, bei šaukštu krakmolo.

Išvirusias bulves  sugrūsti, palaukti kol pravės. Tuomet įplakti kiaušinį, suberti miltus, 1 šaukštą krakmolo, gerai išminkyti. Masė turėtų nelipti prie rankų. Jei limpa, įberti dar miltų. Skardą ištepti aliejumi. Imti tešlą, ir jau skardoje iškočioti stačiakampį. Iš abiejų pusių tešlos kraštus įpjauti kas 2 cm. Įpjovų gylis  – maždaug 4 cm. Per vidurį lieka nesupjaustyta tešla. Ant jos dėti įdarą. Kiekvieną kartą vis iš kitos pusės imti  po tešlos juostelę ir permesti per pyrago plotą. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti, kol gražiai apskrus – apie 45 min. Pasiruošti padažą – ištirpinti 100 g sviesto, įdėti 100g grietinės, įberti žalių smulkintų krapų, pakaitinti iki užvirimo. Skanaus!

 

Rasos „Bulvių pyragas“

Reikės: 500 gr virtų bulvių, 200 gr cukraus, 1 šaukštas vanilinio cukraus, 250 gr sviesto, 6 kiaušiniai, 1 citrinos sulčių, uogienės ir uogų pyrago viršui aptepti, cukraus pudros apibarstymui.

 

Sviestą labai gerai ištriname, į jį sudedame trynius, cukrų ir vanilinį cukrų. Išmaišome. Išvirtas bulves sumalame ir sudedame į masę, įpilame citrinos sultis. Tešlą gerai išmaišome. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų ir palengva įmaišome į masę. Gerai išmaišytą tešlą sukrečiame į riebalais išteptą formą ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 1 valandą. Iškepusio pyrago viršų aptepame uogiene (aš tepiau braškių), papuošiame uogomis ir apibarstome cukraus pudra. Skanaus!

Janinos „Bulvių pica“

Reikės: 8 vidutinio dydžio bulvių, 4 kiaušinių, 4 šaukštų grietinės, 4 šaukštų miltų, 400 g daktariškos dešros, 2 paprikų, 400 g fermentinio sūrio, truputėlio „Vegetos“, svogūno laiškų.

Ruošimas: nuluptas bulves smulkiai sutarkuoti, įberti „Vegetos“ ir supilti į riebalais suteptą kepimo formą. Kiaušinius išplakti su grietine bei miltais ir supilti ant bulvių. Dešrą ir papriką supjaustyti kubeliais, sutarkuoti sūrį, sukapoti svogūnų laiškus ir supilti picos viršuje. Kepti apie 50 min. Skanaus!

Gintarės „Bandos su biednuke“

Laba diena, aš labai mėgstu patiekalus iš bulvių. Mėgstamiausias – bandos ant kopūsto lapo. Žinoma, skaniausios jos yra keptos krosnyje. O prie jų labai tinka „biednukė“ (padažas).

Bandos
Vienai bandai reikės: 10 vidutinio dydžio nevirtų bulvių, 3 virtų bulvių, 1 šaukšto kefyro arba grietinės, žiupsnelio druskos, 1 džiovinto kopūsto lapo.

10 bulvių nulupti ir sutarkuoti. 3 bulves nulupti ir išvirti bei sutrinti. Sutarkuotas bulves nestipriai nusunkiame. Į jas sudedame išvirtas bulves. Įdedame žiupsnelį druskos, šaukštą kefyro arba grietinės ir gerai išminkome. Kopūsto lapą nuplauname ir ant jo iš tešlos formuojame bandą. Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Iškepus bandai nuo jos nulupame kopūsto lapą, pjaustome ir valgome. Garnyrui tinka varškė, spirgučiai. Skanaus!

Biednukė
Reikės: 1 litro pieno, 3 šaukštų krakmolo, 2 kiaušinių, žiupsnelio druskos.
Užviriname pieną ir į jį pilame kiaušinius, išplaktus su krakmolu. Maišome, kol sutirštėja. Patiekiame su spirgučiais. Skanaus!

Deimantės „Bulviniai lizdeliai“:

10 bulvių, kiaušinio trynys, 2 šaukštai miltų, truputėlis pieno, 100g „daktariškos“ dešros, 1 svogūnas, aliejaus, 50g konservuotų kukurūzų,100g virtų grybų, 100g žirnelių, 100g spirgučių, prieskonių bulvėms.

Nuplauti bulves ir jas išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsusias nulupti, sumalti mėsmale ar gerai sugrūsti. Į bulvių masę įdėti 1 kiaušinio trynį, įberti 2 kupinus šaukštus miltų, pasūdyti, paskaninti prieskoniais, išminkyti. Kepimo skardą ištepti riebalais, bulvių tešlą dėti į konditerinį švirkštą ir ant skardos formuoti lizdelius (galima formuoti ir šaukštu). Į lizdelius pridėti su sviestu ar spirgučiais pakepintų žirnelių, virtų grybų, smulkiai pjaustyto svogūno, smulkiai pjaustytos dešros ar kumpio.
Lizdelius aptepti kiaušinio tryniu, išplaktu su 2 šaukštais pieno. Kepti 10 min. orkaitėje, kol lizdeliai gražiai pagels. Skanaus!
Deimantės „Vaflių suktinukai“

4 stačiakampiai vafliai, 8 dešrelės su sūriu,  7 vidutinio dydžio bulvės,  1 stiklinė pieno,  50g sviesto druskos.
Bulves nulupame, išverdame pasūdytame vandenyje ir iš jų sutriname košę. Į košę  pilame stiklinę pašildyto pieno ir dedame sviestą, gerai išmaišome. Vaflius perpjauname pusiau, ir tepame karštą košę norimo storio sluoksniu, o ant košės dedame dešrelę. Vaflį susukame į ritinėlį. Supjaustome. Skanaus!
Tai labai skanu ir paprasta.
Janinos „Bulvių guliašas“

Reikės: 10 bulvių, 2 svogūnų, 4 raugintų agurkų, 2 pomidorų, 2 valgomųjų šaukštų sviesto, 100 g grietinės, 3 česnako skiltelių, 2 stiklinių sultinio, žalumynų, druskos.

Darbo eiga: nuluptas bulves supjaustykite stambiais kubeliais, suberkite į puodą, įberkite druskos ir sudėkite svieste pakepintus susmulkintus svogūnus. Tada užpilkite sultiniu ir troškinkite dangčiu uždengtame puode. Truputį patroškinę suberkite nuluptus ir susmulkintus agurkus ir toliau troškinkite. Likus kelioms minutėms iki troškinimo pabaigos sudėkite nuluptus ir susmulkintus pomidorus, česnakus ir grietinę. Patroškinkite dar apie 5 – 10 min. ir pabarstykite žalumynais. Skanaus!


(Visited 1 times, 1 visits today)
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Premium WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
lynda course free download
download redmi firmware
Download Best WordPress Themes Free Download

Komentarai

Prašome Prisijungti.
avatar
  Sekti  
Pranešti apie

Šiandien

  • Liepos 20, šeštadienis.
  • Saulė teka 05:09, leidžiasi 21:40.
  • Mėnulis teka 23:29, leidžiasi 08:37.
  • Mėnulis Žuvyse 00:18, dylantis, III ketvirtis. Pilnatis liepos 17 d.
  • Alvydas, Elijus, Česlovas, Vismantė, Jeronimas
  • Perkūno, šv. Elijaus valdytojo diena. Tarptautinė šachmatų diena.
  • Lapų diena. Palanku laistyti, purkšti augalus, genėti gyvatvores, sėti žoles (jei norite, kad augtų lėtai), šakniavaisius, ravėti. Tręškite veją, kad žaliuotų ir žolė būtų vešli. Nepalanki diena krauti šieną, derlių nuimti, sandėliuoti, konservuoti.
  • Kai patekanti saulė neaiški, balzgana, tai bus lietaus, o kai ji tyra, aiški, tai bus giedra.

Įvykių kalendorius

Populiariausi strapsniai

Apklausa

Ar patyrėte nuostolių dėl sausros?

Rezultatai

Kraunasi ... Kraunasi ...

Naujienlaiškio prenumerata

Norėdami užsiprenumeruoti Sodo spalvų naujienlaiškį, įrašykite savo el.pašto adresą.

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Sekite mus