• spalio 12 d., Šeštadienis

Kad burokėliai būtų saldesni…

Vieni mėgsta kopūstus, kiti morkas, o aš neįsivaizduoju savo šeimos valgiaraščio be burokėlių. Kiekvienais metais pasisėju mažiausiai keturias veisles. Paūgėjusius daigus praretinu. Išrautų neišmetu, o nuplaunu ir smulkiai supjausčiusi su lapais marinuoju. Žiemą verdu iš jų labai skanią sriubą.
Kadangi burokėlius auginu seniai, žinau, kad jie mėgsta vandenį. Jei bus netinkamai laistomi, jei karštas dienas labai staigiai pakeis drėgni ar lietingi orai – šakniavaisių viduje formuosis balkšvi stori žiedai. Kad taip neatsitiktų, stengiuosi reguliariai juos laistyti.
Ir dar viena gudrybė, kurią neseniai sužinojau. Užpernai viena šneki senelė turguje pasakojo, kaip išauginti saldesnius burokėlius. Tereikia 1-2 arbatinių šaukštelių druskos ištirpinti 10 l vandens. Tirpalu palaistoma 1 m2 lysvė. Vasaros pabaigoje ar rudens pradžioje papildomai nelaistau, nes tada šakniavaisiai pradeda sparčiai kaupti maisto medžiagų atsargas. Burokėlius raunu prieš pirmas rudenines šalnas, nes pašalę blogiau laikosi per žiemą.

Stanislava Čirklis (Šalčininkų rajonas)

Download Nulled WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
Download Premium WordPress Themes Free
download udemy paid course for free
download intex firmware
Download Best WordPress Themes Free Download

Komentarai

Prašome Prisijungti.
avatar
  Sekti  
Pranešti apie

Šiandien

Įvykių kalendorius

Populiariausi straipsniai

Apklausa

Ar žinote, kad šioje svetainėje galima užsisakyti elektronines žurnalų „Sodo spalvos“ ir „Mano sodyba“ versijas?

Rezultatai

Kraunasi ... Kraunasi ...

Naujienlaiškio prenumerata

Norėdami užsiprenumeruoti Sodo spalvų naujienlaiškį, įrašykite savo el.pašto adresą.

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Sekite mus