• balandžio 29 d., Antradienis

Moliūgai, moliūgėliai!

Raselės „Mantai“

 

Tešlai: 600 g miltų, 200 ml vandens, 1 šaukštelis druskos.
Įdarui: 600 g jautienos, 250 g moliūgo, 250 g morkų, 4 svogūnai, 200 g kiaulienos lašinių, 2 šaukštai ištirpinto sviesto, 1 šaukštelis druskos, pipirų.
 
Mėsą  ir svogūnus supjaustykite labai smulkiais gabalėliais, įberkite pipirų ir druskos. Gerai išmaišykite. Nuvalytą moliūgą supjaustykite smulkiais gabalėliais. Morkas sutarkuokite. Viską sumaišykite su mėsa. Smulkiais kubeliais supjaustykite lašinukus.
Iš miltų, vandens ir druskos užminkykite tešlą, ją kuo ploniau iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais 10×10 cm, ant kiekvieno kvadrato dėkite po šaukštą įdaro ir lašinių kubelių. Sulipdykite mantus viršuje sujungdami kvadrato kraštus, gerai užspauskite kampus. Virkite garuose sandariai uždarytame garintuve apie 30 min. Padažą galite pasigaminti iš pievagrybių, na kas kaip mėgsta… Skanaus eksperimentuojant!

Nebijokite pasigaminti daugiau, juk galite mantus susidėti į šaldiklį ir pasimėgauti kada tik Jums ir Jūsų šeimynai kils noras.

Erika:
Noriu pasigirti savo išaugintu moliūgu, nors mano ne toks didelis, kaip ponų Politikų iš „Sodo spalvų“ 11 numerio, bet ir ne mažas – svėrė 34 kg! Į vežimą nešėme dviese ir pasipuošėme Helovinui.

Gintarės „Moliūgų pyragas“

Tešlai reikės: 4 kiaušinių trynių, 400g miltų, 120g sviesto, 50ml vandens (2 šaukštai), 100g cukraus, sviesto formos ištepimui.
Įdarui reikės: 700g moliūgo, 120g cukraus, 3 kiaušinių trynių, 1 kiaušinio baltymo, 1 citrinos sulčių.

Pirmiausia išplakame kiaušinių trynius su cukrumi tešlai. Tada į šią tešlą supilame miltus ir gerai išmaišome. Tada supilame vandenį bei minkštą sviestą ir vėl gerai išmaišome. Tešlą uždengiame sviestiniu popieriumi ir įdedame į šaldytuvą valandai pastovėti.
Tuo tarpu moliūgui išpjauname sėklas, nulupame žievę ir sutarkuojame. Ant sutarkuoto moliūgo pilame cukrų ir sutriname trintuve iki vientisos masės. Tada įmušame kiaušinio trynius, citrinos sultis ir dar kartą pertriname. Kiaušinio baltymą gerai išplakame ir supilame į moliūgo tyrę. Gerai išmaišome.
Tešlą išimame iš šaldytuvo. Kepimo formą ištepame sviestu ir į ją dedame tešlą (apdedant ir užlenkiant truputį ant formos kraštų). Tešlą subadome šakute ir pridengiame folija. Pašauname į 180 laipsnių orkaitę ir kepame 20 minučių. Ant iškepusio biskvito pilame įdarą ir dedame į orkaitę kepti. Kepame apie 20-25 minutes.

Šį pyragą pjaustome ataušusį. Skanaus!

Nesudėtingas Gintarės receptukas „Moliūgas su dešrelėmis“

500g moliūgų, 200g dešrelių arba daktariškos dešros, 3 šaukštai pomidorų padažo, 3 šaukštai grietinės, 1 šaukštelis prieskonių „Vegeta“.

Nulupti moliūgo žievę, moliūgą supjaustyti stambiais gabalėliais. Sudėti gabalėliais supjaustytas dešreles ir pabarstyti prieskoniais. Pomidorų padažą sumaišyti su grietine ir juo užpilti moliūgą. Virti apie 15 minučių.

Šis nesudėtingas patiekalas puikiai dera su bulvėmis. Skanaus! 

Laimos „Rudens puota“

Reikės:1 kg bulvių, 400 ml pieno, 80 g sviesto, 1 paprikos, 0,5 aitriosios paprikos, 1 svogūno, 400 g faršo, prieskonių faršui pagardinti, 300 g pomidorų, 1 nedidelės cukinijos, druskos, „Vegetos“.

Bulves išvirti, sugrūsti ir užpilti pakaitintu pienu, taip pat pagardinti druska ir įdėti 2 šaukštus sviesto. Faršą pakepinti keptuvėje su prieskoniais ir smulkiai supjaustyta aitriąja paprika. Svogūną taip pat smulkiai supjaustyti ir pakepinti su sviestu. Pomidorus apiplikyti verdančiu vandeniu, nulupti odeles ir supjaustyti griežinėliais.

Gilią formą ištepti sviestu ir sukrėsti pusę bulvių košės, ant jos sudėti kubeliais pjaustytą papriką, sudėti pakepintą faršą, ir svogūnus. Ant svogūnų sudėlioti griežinėliais pjaustytus pomidorus ir likusią dalį košės. Cukiniją nulupti ir išskobus supjaustyti griežinėliais ar pusžiedžiais. Cukiniją ant bulvių košės sudėlioti kaip žvynelius, pabarstyti „Vegeta“ ir pašauti orkaitėn 30 minučių.
Skanaus!

Kartą į bulvių košę įbėriau šaldytų krapų, vyrams dar labiau patiko. Kas nemėgsta aštriai – aitriosios paprikos galite nedėti. Vis tiek po namus pasklidęs kvapas sukvies visą šeimyną į virtuvę!

Rasos receptas, kuriuo ji kasmet pradžiugina savo draugus:
 Įdaryta cukinija“

 
Reikės: 1 cukinijos, 1 svogūno roputės arba 1 didesnio poro, 1 morkos, 0,5 kg faršo, 1 kiaušinio, druskos, itališkų žolelių (raudonėlis, rozmarinas, čiobrelis, dašis, šalavijas), keleto šaukštų sūrio (aš naudoju tarkuotą „Džiugą“).

Cukiniją perpjauname išilgai ir išskobiame. Į faršą sudedame sutarkuotą morkytę, supjaustytą svogūną arba porą, įmušame kiaušinį, sudedame prieskonius, druską ir išminkome. Sudedame viską į išskobtą cukiniją ir kepame okaitėje (kepimo laikas priklauso nuo cukinijos dydžio). Baigiant kepti užbarstome ant viršaus sūrio ir dar keletą minučių pašauname į orkaitę.
Padažui, jei reikia, galima naudoti mišinuką iš majonezo, pomidorų padažo ir česnakiuko (jis labai naudingas šiuo metų laiku).
 
Dėmėsio: ruošiant pasklis toks malonus kvapas, kad draugai netvers laukdami Jūsų įdarytos cukinijos! Skanaus visiems ir visoms!


Sekti
Pranešti apie
guest
0 Komentarai
naujausi
seniausi populiariausi
Atsiliepimai
Peržiūrėti visus komentarus

Šiandien

  • Balandžio 29, antradienis
  • Saulė teka 05:44, leidžiasi 20:50.
  • Mėnulis teka 05:52, leidžiasi .
  • Mėnulis Dvyniuose 09:35, pilnėjantis, I ketvirtis. Jaunatis balandžio 27 d.
  • Augustinas, Indrė, Kotryna, Rita, Tarmantas
  • Tarptautinė šokio diena. Tarptautinė cheminio karo aukų atminimo diena.
  • Žiedų diena. Sodinkite vijoklinius augalus, gėles, agurkus, moliūgus, arbūzus, cukinijas, aguročius. Persodinkite kambarinius augalus. Skiepykite rožes. Vėdinkite patalpas, rūsius, valykite grindis. Nepatartina laistyti, tręšti augalų.
  • Pradėjus žydėti gluosniams sėjamos salotos, salotinės sultenės, špinatai, pipirnės, ridikėliai ir ankstyvieji ridikai, morkos, petražolės, pastarnokai, svogūnai, daržo žirniai. Sodinami krienai, rabarbarai, šparagai, daugiamečiai prieskoniniai augalai.
e-seklos

Sekite mus

Apklausa

Kaip gaunate „Sodo spalvas“?

Įvykių kalendorius