Pienių midus

Susigundžiau pabandyti išsivirti pienių medaus. Savo patirtimi noriu pasidalinti ir su „Sodo spalvų“ svetainės lankytojais.

 

Maždaug 1 litrui pienių medaus pagaminti reikia: 300 g pienių žiedų (surinktų švarioje aplinkoje ir būtinai be kotelių, kad gaminys nebūtų kartus!); 1 citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės, 1 litro vandens ir 1 kg cukraus.

 

Taigi, pirmiausia pienių žiedai be kotelių pamirkomi vandenyje, nuplaunami, dedami į sietelį, nuvarvinamas vanduo.

 

Sudedami į puodą, užpilamas švarus vanduo ir verdama valandą ant nestiprios ugnies.
Tada viralas paliekamas 12 valandų, kad pienės skysčiui „atiduotų“ visas savo geriausias medžiagas.
Po tų 12 valandų, pienės nusunkiamos. Naudosime skystį. Į jį suberiamas cukrus, citrinos žievelė ir sultys. Kartas nuo karto pamaišant medus ant nedidelės ugnies verdamas nuo valandos iki 2, o išviręs supilstomas į norimo dydžio švarius stiklainiukus ar buteliukus.

 

Pagal šį receptą išvirto gaminio konsistencija ne visai kaip medaus, tad pavadinau jį midumi. Skonis – mmmmmmm…!!!

 

Neringa Švelnienė (Mažeikiai)

 

guest
0 Komentarai
Atsiliepimai
Peržiūrėti visus komentarus

Šiandien

Populiariausi straipsniai

Sekite mus

Naujienlaiškio prenumerata

Norėdami užsiprenumeruoti Sodo spalvų naujienlaiškį, įrašykite savo el.pašto adresą.

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Apklausa

Kaip gaunate „Sodo spalvas“?

Įvykių kalendorius