Svarainiai – sirupui ir burokėliams
2013 m. 18 gruodžio d.
Perpjaunu per pusę svarainius, išimu sėklalizdžius. Iš švarios masės su elektrine sulčiaspaude išspaudžiu sultis. Įdedu cukraus ir maišau su mediniu šaukštu, kol ištirpsta. Jo dedu tol, kol matau, kad ima tirpti pamažu, o sirupas darosi tirštesnis. Išpilstau į butelius ir padedu tamsią, vėsią vietą.
Išpaudas naudoju marinuodama burokėlius. Jas, įpylusi truputį vandens, pavirinu 2–3 minutes. Ant išspaudų sudedu išvirtus ir sutarkuotus burokėlius. Druskos įberiu pagal skonį. Jei norite, galite įdėti kmynų. Karštus burokėlius supilstau į stiklainius.
Išpaudas naudoju marinuodama burokėlius. Jas, įpylusi truputį vandens, pavirinu 2–3 minutes. Ant išspaudų sudedu išvirtus ir sutarkuotus burokėlius. Druskos įberiu pagal skonį. Jei norite, galite įdėti kmynų. Karštus burokėlius supilstau į stiklainius.
Adelė Kugrienė (Šiauliai)