Svarainiai – sirupui ir burokėliams

Perpjaunu per pusę svarainius, išimu sėklalizdžius. Iš švarios masės su elektrine sulčiaspaude išspaudžiu sultis. Įdedu cukraus ir maišau su mediniu šaukštu, kol ištirpsta. Jo dedu tol, kol matau, kad ima tirpti pamažu, o sirupas darosi tirštesnis. Išpilstau į butelius ir padedu tamsią, vėsią vietą.
Išpaudas naudoju marinuodama burokėlius. Jas, įpylusi truputį vandens, pavirinu 2–3 minutes. Ant išspaudų sudedu išvirtus ir sutarkuotus burokėlius. Druskos įberiu pagal skonį. Jei norite, galite įdėti kmynų. Karštus burokėlius supilstau į stiklainius.

 

Adelė Kugrienė (Šiauliai)


guest
0 Komentarai
Atsiliepimai
Peržiūrėti visus komentarus

Šiandien

Populiariausi straipsniai

Sekite mus

Naujienlaiškio prenumerata

Norėdami užsiprenumeruoti Sodo spalvų naujienlaiškį, įrašykite savo el.pašto adresą.

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Apklausa

Kaip gaunate „Sodo spalvas“?

Įvykių kalendorius