Žiedai virtuvėje žadina gurmaniškus troškimus: spalvingi, žiedeliais pagardinti patiekalai ne tik nuostabiai atrodo, bet ir kelia apetitą, suteikia aromato bei […]
Kur žmonės, ten neišvengiamai atsiranda šiukšlių. Paskaičiuota, kad 2008 metais maisto atliekų, kurios mėtėsi visuose JAV miestuose, surinkimas valstybės biudžetui […]
2005 metais meno dizaino studija „Rebar“ automobilio stovėjimo vietą San Francisko (JAV) centre kelioms valandoms pavertė mažyčiu parku. Manyta, kad […]
Rugsėjo pabaigoje Australijos paplūdimiuose poilsiautojai stebėjo neįprastą vaizdą – smėlį nuklojo tūkstančiai žalių kamuoliukų. Keisti objektai atsirado per naktį. Vietos […]
Glicerinas – bespalvis, bekvapis, klampus skystis, tirpstantis vandenyje, alkoholyje. Paprastai jis naudojamas konservuojant rudeninius augalų lapus. Žalių lapų ir tokių […]
Pelynu galima geltonai nudažyti vilnonius, šilkinius, medvilninius ir lininius audinius. Pelyno žaliava, dukart didesnio svorio nei dažoma medžiaga, užpilama vandeniu […]
Seniai žinoma, kad nuolat liečiami augalai auga blogiau, bet tokios reakcijos biocheminiai mechanizmai ilgai nebuvo aiškūs. Rice universiteto (JAV, Hjustonas) […]
Pasaulinė turizmo diena. Lietuvos socialinių darbuotojų diena
KIRMINŲ DIENA. Lapų diena. Palanki diena augalus laistyti, purkšti, persodinti prieskonines daržoves į vazonėlius, sėti ir pjauti veją. Grėbkite lapus. Kraukite kompostą. Ypač gerai yra ieškoti vandens, kasti, valyti šulinius. Nerekomenduojama konservuoti, sandėliuoti daržovių, džiovinti žolelių ir daržovių, naikinti drėgmės ir pelėsių patalpose.
Jeigu rudenį medžių lapai ilgai nekrenta, reikia laukti labai ankstyvo pavasario.