Cepelinai su morkų įdaru
2015 m. 21 gruodžio d.
Dabar kasame morkas, išrūšiavus lieka nemažai morkų, kurias reikia greitai suvartoti, kitaip jos būdamos ne rūsyje suvys, todėl ir noriu pasiūlyti išsivirti cepelinų su morkomis. Mūsų šeimoje jie patys mėgstamiausi. Bulvių masė tokia kokią mėgsta kiekviena šeimininkė, o įdaras yra iš morkų.
Morkas sutarkuojame su bulvių trintuve, jas pakepiname su trupučiu sviesto ir smulkiai pjaustytu svogūnu, galima įberti žiupsnį aguonų, truputį pipirų ir druskos pagal skonį. Morkų įdarą atvėsiname ir darome cepelinus. Mūsų šeima mėgsta valgyti su grietine, bet galima ir su kitu mėgstamu padažu.
Kas darys ir valgys tam skanaus.
Morkas sutarkuojame su bulvių trintuve, jas pakepiname su trupučiu sviesto ir smulkiai pjaustytu svogūnu, galima įberti žiupsnį aguonų, truputį pipirų ir druskos pagal skonį. Morkų įdarą atvėsiname ir darome cepelinus. Mūsų šeima mėgsta valgyti su grietine, bet galima ir su kitu mėgstamu padažu.
Kas darys ir valgys tam skanaus.
Danutė Malinauskienė