Iš Viduržemio jūros regiono kilusio rozmarino lapai ir aliejus turi antiseptinių ir stimuliuojamųjų savybių. Jis vartotinas išsekus dvasiškai ir fiziškai, […]
Žiedadulkės – tai vyriškosios lytinės augalų ląstelės. Jos turi daug baltymų, riebalų, angliavandenių, vitaminų, įvairių cheminių elementų, todėl naudingos tiek […]
Šias daržoves galima valgyti žalias, virti, kepti, troškinti, netgi konservuoti. Ruošiant maistui gumbų skusti nebūtina, užtenka švariai nuplauti. Iš jų gaminamas nekaloringas […]
Šių unikalių augalų gumbuose, stiebuose, lapuose yra daug vitaminų (ypač B ir C grupės), karotino, skaidulinių medžiagų, mineralinių druskų, baltymų, […]
Daugelio pasaulio tautų atstovai garbina tikrąjį margainį kaip patį stipriausią vaistinį augalą – Mergelės Marijos dovaną žmonėms. Padavimas byloja, kad […]
Joninių metas, nusitęsiantis iki Petrinių (birželio 29 d.), yra tinkamiausias rinkti toms vaistažolėms, kurios gydomąsias galias susikaupusios žieduose bei lapuose. […]
Specialistai juokauja, kad beveik nėra augalo, iš kurio nebūtų galima surišti vantos, išskyrus nebent Sosnovskio barštį. Prisiminkime, iš kokių medžių […]
Už lango vis dar žiema, reikės palaukti, kol viskas sužaliuos. Užtai galime džiaugtis įvairiomis gamtos gėrybėmis, kurių nepatingėjome pasiruošti vasarą […]
Žiema. Dažnai peršąlame ir negaluojame. Tuomet pirmiausia prisimename avietes – patikimas ir neatsisakančias pagelbėti drauges. Jų gydomąsias savybes žmonės nuo […]
Varnalėšos priskiriamos graižažiedžių (Asteraceae) šeimai. Tai iki 60–120 cm aukščio žoliniai dvimečiai augalai, turintys tiesius stiebus ir labai stambius širdiškus […]
Medicinos tikslams paprastoji kraujažolė auginama įvairiose Europos šalyse, JAV, Australijoje. Antžeminėje dalyje yra eterinio aliejaus, alkaloidų, tanidų, organinių rūgščių (acto, […]