Sveikatai ir grožiui

Obuolių duona. Receptas

Ilgais ir niūriais rudens bei žiemos vakarais siūlome receptą - išsikepti skanų ir sveiką gardumyną - obuolių duoną

Varnalėšų turtai

Varnalėšos priskiriamos graižažiedžių (Asteraceae) šeimai. Tai iki 60–120 cm aukščio žoliniai dvimečiai augalai, turintys tiesius stiebus ir labai stambius širdiškus […]

Gydomosios kraujažolės savybės

Medicinos tikslams paprastoji kraujažolė auginama įvairiose Europos šalyse, JAV, Australijoje. Antžeminėje dalyje yra eterinio aliejaus, alkaloidų, tanidų, organinių rūgščių (acto, […]

Kvapnus jeronimo lašelis

Pasaulyje yra šimtai rūšių ir veislių, iš kurių kiekvienas galime išsirinkti patraukliausią. Kai kurios pelargonijos ne tik puošnios, bet ir […]

Gydomosios kardamono savybės

Kardamono sėklose yra eterinio aliejaus, į kurio sudėtį įeina limonenas, terpineolis, borneolis, eteriai, cineolis. Jos taip pat turtingos krakmolo, riebalų, […]

Gydomės morkomis

Morkos turi nuostabių gydomųjų savybių. Jos naudingos žmonėms, kurie serga poliartritu, tulžies pūslės akmenlige, širdies nepakankamumu. Morkomis galima gydyti įvairias […]

Gydomosios levandų savybės

Levandų mėlis žavi visus, to nepaneigsi… Ir nors žydėjimas labai gražus, dažnas nelaukia, kol žiedeliai nubyrės, o prisikarpo levandų ir […]

Saulėgrąžos: padeda ir sunegalavus

Saulėgrąžos naudingos skundžiantis tulžies pūslės veiklos sutrikimais, sergant gelta, kvėpavimo sistemos ligomis, užklupus gripui ir kitiems negalavimams. Piltuviškų žiedų nuoviru […]

Ne kiekviena uoga valgoma III

Dar vienas straipsnis apie uogas, kurių valgyti tikrai nereikėtų…         Venkime dvilapių medučių! Greta pakalnučių dažnai veša […]

Ne kiekviena uoga valgoma II

Tęsiame temą apie uogas, kurių į burną dėti nereikėtų.           Juodžolės subrandina klastingas uogas! Klastinga juodžolių […]

Gyslotis – daktaras, gyvenantis šalia

Gydymui vartojama gysločių žolė, sėklos ir šaknys. Lapuose yra iki 10 % gleivių, glikozidų, flavonoidų, kartumynų ir rauginių medžiagų, fitoncidų, citrinos […]

Ežiuolė – vaistingoji gražuolė

Ežiuolė įspūdinga, karališkos išvaizdos: aukšta ir gražiai nuaugusi, su karūna ant galvos, įrėminta truputį žemyn nulinkusių žiedlapių ir ištaigingo šiurkščių […]

Kokias sultis gerti?

Norėdami ilgai išlikti jauni ir sveiki, turime gerti kuo daugiau šviežių vaisių ir daržovių sulčių. Jos ne tik gerai numalšina […]

Agurkai gaivina ir gydo

Norinčius sveikai gyventi ir maitintis žmonės dietologai nuolat ragina valgyti daugiau vaisių ir daržovių. Ne be reikalo. Daugelis sodų ir […]

Morkos – ne tik dėl akių šviesos

Morkos labai maistingos, gerina apetitą, virškinimą, stiprina organizmą, dantis. Jose daugiau nei kitose daržovėse karoteno, kuris kepenyse virsta vitaminu A. […]

Derva iš miramedžių

Mira yra kartaus skonio, todėl hebrajiškai vadinama murr, maror „kartus“. Tai derva, išgaunama iš miramedžių (Commiphora). Afrikoje žinoma per 50 […]

Devynios didžiojo debesylo galios

Vasarą nuo gausybės spalvingų, kvapnių žiedų ir margos lapijos sukasi galva. Tarp didelių ir mažų augalų galima išvysti ir išvaizdų […]

Šiandien

Populiariausi straipsniai

Sekite mus

Naujienlaiškio prenumerata

Norėdami užsiprenumeruoti Sodo spalvų naujienlaiškį, įrašykite savo el.pašto adresą.

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Apklausa

Kaip gaunate „Sodo spalvas“?

Įvykių kalendorius