Gardžių lietinių receptai
2012 m. 2 balandžio d.
Soduose ištuštėjusios obelų šakos užsimena, kad rūsiuose tvyro rudeninis obuolių kvapas. O neretos šeimininkės ar šeimininko virtuvė skendi nuo obuolių pyragų ir gardžiausių kepinių aromatų. Obuoliais kvepiantis ruduo!
Obuolių mėgėjams siūlome išbandyti gardžiu lietinių su obuoliais receptu, kuriuo mielai pasidalino Danutė Malinauskienė:
„Pirmiausia paruošiu obuolius: juos nulupu, supjaustau plonomis skiltelėmis. Jas iškart sudedu į įkaitintą keptuvę, kurioje yra truputis aliejaus ir šaukštas sviesto. Sudėtus obuolius apibarstau cukrumi ir cinamonu. Apkepti obuolius reikia iš abiejų pusių, kol suminkštės, o cukrus karamelizuosis. Tuomet atsargiai reikia išimti iš keptuvės ir atvėsinti. Tuomet į lietinio lakštą sudėti 8–10 apkeptų obuolio skiltelių, suvynioti, ir dar kartą apkepti keptuvėje. Tai mano šeimos mėgstamiausi lietiniai!“.
Skanaus!
Galbūt Jūs turite mėgstamą lietinių receptą? Pasidalinkite!
Receptus siųskite el. paštu svetaine@sodospalvos.lt.