• lapkričio 21 d., Ketvirtadienis

Mano saldus patiekalas

Gaminti ir dalintis atradimais virtuvėje smagu! 

Varškės „kankorėžiai“

Iš saldžių varškės sūrelių sulipdome „kankorėžius“, juos papuošiame migdolų riešutais, pabarstome cukraus pudra ir cinamonu.
Tai ne tik skanus desertas, bet ir puošmena kalėdiniam stalui.

Rima Vaniarchina

 

 

Vaisinis tortas su agaru

Į formą pripjaustome įvairių vaisių: kivių, bananų, mandarinų, vynuogių, granatų.

Pusėje litro vandens ištirpiname apie  0,5 l medaus ar kondensuoto pieno.
Įdedame pusę šaukštelio ciberžolės (geltona spalva), saldžiosios ceratonijos (šokolado spalva), raudonųjų burokėlių sulčių (raudona spalva), dilgėlių sulčių (žalia spalva) – priklausomai nuo to kokios spalvos torto norėsite.
Į kitą 0,5 l šalto vandens indą įdedame 3–4  arbatinius šaukštelius agaro miltelių ir maišydami užviriname.
Supilame ištirpusį agarą į medaus sirupą, išmaišome ir užliejame ant vaisių. Vėsiname, kol sustings.

Zita Užkuraitienė

 

 

Pyragas „Diena ir naktis“

Ingredientai: 3 kiaušiniai, 200 g cukraus, 250 g miltų, 200 g grietinės. 100 g sviesto, 1 šaukštas kakavos, žiupsnelis sodos.

Kiaušinius išplakame su cukrumi, beriame miltus, sodą, pilame grietinę ir išlydytą sviestą, viską gerai išmaišome. Pusę masės supilame į kepimo formą, pateptą aliejumi. Į kitą dalį masės beriame kakavą, ją gerai išmaišome ir ją supilame ant pirmos masės viršaus. Keliose vietose baltą ir tamsią masę sumaišome. Kepame 40 minučių.

Gražina Kozlovska

 

Varškės ir mėlynių uoginės pyragas

Pyragui reikės: 3 kiaušinių, 250 g margarino, 1 stiklinės cukraus, 2 nubrauktų šaukštelių sodos, miltų tiek, kad tešla neliptų prie rankų, mėlynių uogienės, 500 g varškės, vanilinio cukraus.

Margariną sutriname su cukrumi, į išplaktus kiaušinius beriame sodą, viską sumaišome ir beriame miltus. Tešlą padaliname per pusę. Vieną dalį rankomis išminkome ir išklojame kepimo formos dugną. Tešlą subadome šakute, kad būtų skylutės ir iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pakepame, kol ant viršaus atsiranda plutelė. Ant iš orkaitės ištraukt ir atvėsinto pagrindo pilame mėlynių uogienę, dedame varškę sumaišytą su vaniliniu cukrumi ir puse plakto kiaušinio. Ant viršaus dedama likusi tešla, ji taip pat subadoma šakute, jos viršus patepamas likusiu kiaušinio plakiniu. Kepame, kol pyrago viršus paruduoja.

Renata Radivilovič

 

 

 

 


guest
0 Komentarai
Atsiliepimai
Peržiūrėti visus komentarus

Šiandien

  • Lapkričio 21, ketvirtadienis.
  • Saulė teka 08:01, leidžiasi 16:08.
  • Mėnulis teka 20:30, leidžiasi 13:28.
  • Mėnulis Liūte, dylantis, III ketvirtis. Pilnatis lapkričio 15 d.
  • Alberta, Eibartė, Gomantas, Honorijus, Honoratas, Girenė, Tomas
  • Pasaulinė televizijos diena. Tarptautinė geografinių informacinių sistemų diena. Pasaulinė sveikinimosi diena. Pasaulinė filosofijos diena. Jauno vyno šventė. Tarptautinė nerūkymo diena.
  • KIRMINŲ DIENA. Vaisių diena. Tinkamas metas sodinti į vazonėlius svogūnines gėles, kurias norite pražydinti žiemą. Sėkite šakniavaisius ankstesniam pavasariniam derliui. Genėkite vaiskrūmius ir vaismedžius.
  • Jei žibėdama skala liepsną riečia žemyn – bus atodrėkis, jei aukštyn – šals.

Populiariausi straipsniai

Sekite mus

Naujienlaiškio prenumerata

Norėdami užsiprenumeruoti Sodo spalvų naujienlaiškį, įrašykite savo el.pašto adresą.

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Apklausa

Kaip gaunate „Sodo spalvas“?

Įvykių kalendorius