Švelnūs citrininiai keksiukai
2013 m. 28 gegužės d.
Artėjant Velykoms siunčiu receptą, kuris man pravertė praeitais metais, kai lyg tyčia nepavyko nudažyti kiaušinių. Tuomet pasitelkiau fantaziją ir ėmiau marginti keksiukus. Namiškiams patiko ši mintis ir saldūs „margučiai“.
Švelnūs citrininiai keksiukai
Paruošimui Jums reikės:
– 4 kiaušiniai
– 1 citrina
– 300 g cukraus
– 350 g miltų
– 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
– 200 g sviesto
– 2 valgomasis šaukštas grietinės
– 1 citrina
– 300 g cukraus
– 350 g miltų
– 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
– 200 g sviesto
– 2 valgomasis šaukštas grietinės
Kaip gaminti:
Į dubenį sudėti kambario temperatūros sviestą ir išsukti iki purumo. Suberti 2/3 cukraus ir dar kartą gerai išsukti. Atskirti kiaušinio baltymus nuo trynių. Trynius sudėtį į sviesto masę ir išsukti, kol cukrus ištirps. Įmaišyti grietinę, nutarkuotą citrinos žievelę ir iš citrinos išspaustas sultis. Sumaišyti kepimo miltelius su miltais. Persijoti ir po šaukštą įplakti. Suberti likusią dalį cukraus, dar kartą išmaišyti. Kitame dubenyje iki standumo išplakti baltymus. Šaukštu atsargiai įmaišyti į paruoštą tešlą. Dėti popierines formeles į keksiukų skardą. Maždaug šaukštas su kaupu tešlos vienai formelei. Kepti 175 laipsnių temperatūroje apie 40 min. Stebėkite kada keksiukai taps gražios švelniai rudos spalvos, tuomet jie bus iškepę.
Donata M. Šiauliai