Šventinis stalas – sveikuoliškas požiūris į tradicinius patiekalus
Sveikuoliški patiekalai yra skanūs, po jų nesinori miego, neapsunkstama ir praėjus šventėms nereikia rūpintis priaugtais kilogramais. Toks maistas populiarėja, nes žmonės rūpinasi oda, kūno svoriu ir gera išvaizda. Šventės yra puiki proga paeksperimentuoti ir šventinį stalą papildyti patiekalais, kuriuose gausu riešutų, sėklų, džiovintų vaisių ir kitų sveikų produktų.
„Arimex“ kulinaras šeimininkėms siūlo spalvingo sluoksniuočio receptą, kuris nudžiugins smaližius ir papuoš šventinį stalą. Šis sluoksniuotas pyragas yra sveikas ir įdomus – jame nėra miltų, pridėtinio cukraus ar pieno produktų.
150 g datulių,
100g migdolų,
1/4 a. š. druskos;
250 g išmirkytų anakardžių riešutų,
2 citrinų sultys,
1 vanilės ankšties sėklytės,
1/3 puodelio kokosų aliejaus,
1/3 puodelio medaus (geriausia skysto),
1 puodelis uogų (juodųjų serbentų, mėlynių, aviečių ar vyšnių).
Anakardžių masę krėskite ant migdolų-datulių pagrindo. Į likusią anakardžių masę supilkite uogas (jei naudojate šaldytas, jas atšildykite, nusausinkite) ir viską sumalkite. Uogų masę supilkite ant pyrago viršaus, išlyginkite, uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldiklį. Šaldykite bent kelias valandas, geriausiai – visą naktį. Prieš patiekdami kiek atšildykite. Pyragą puoškite uogomis ar vaisiais.
Ingredientai:
70 g datulių;
70 g graikinių riešutų,
sauja pasirinktų salotų lapų,
ryšulėlis svogūnų laiškų,
pusė obuolio supjaustyto smulkiomis juostelėmis,
2 v. š. graikinių riešutų aliejaus,
1 v. š. obuolių acto arba citrinos sulčių,
druskos pagal skonį.
Salotų lapus išskirstykite, nuplaukite ir suplėšykite, svogūnų laiškus susmulkinkite, obuolius supjaustykite, o graikinius riešutus sugrūskite grūstuvėje arba susmulkinkite peiliu. Datules supjaustykite, prieš tai galite 10 min pamirkyti šiltame vandenyje, sumaišykite su salotomis, grūstais riešutais, obuoliais bei svogūnų laiškais.
Graikinių riešutų aliejų suplakite su actu (galima naudoti citrinų sultis) ir šiek tiek druskos. Šiuo pagardu apšlakstykite salotas.
Nepamirštamų ir kvapnių Jums švenčių!