Raudonėlis paprastasis - Origanum vulgare
2016 m. 10 rugpjūčio d.
Daugiametis žolinis augalas. Raudonėliu paskaninami sultiniai, picos, mišrainės, padažai, žuvis, kiauliena, jautiena, laukinių paukščių mėsa, pomidorų, baklažanų, cukinijų patiekalai. Juo aromatizuojamas alus, arbata. Skonis ir kvapas aštrokas, stiprus, truputį primena mairūną. Žole gydomas gastritas, malšinamas gerklės skausmas. Kai skauda dantį, patariama pakramtyti raudonėlių lapų. Turi antiseptinių savybių. Tinka auginti gėlių lysvėje, loveliuose (nepamirškite karpyti). Šiltesnėse patalpose augs O. majorana, vėsesnėse – O. onites.
Naudojamos dalys: švieži ir džiovinti lapai, žiedai. Žaliava pjaunama augalui žydint.