Žalioji arbata vertingesnė už juodąją
Žalioji arbata nėra tokia kvapni kaip juodoji, bet turtingesnė žmogaus organizmui naudingų medžiagų. Šioje arbatoje yra vitaminų A, B, C, E, naudingų veikliųjų medžiagų.
Žalioji arbata gerina maisto virškinimą, ypač mėsos ar kitų riebių patiekalų. Ji padeda iš organizmo pašalinti toksinus, nikotiną, varo šlapimą, lengvina atsikosėjimą, stimuliuoja, gerina virškinimą. Taip pat ramina nervus, dažnai net slopina galvos skausmus, siaurina kraujagysles. Be to, gerina širdies raumens darbą, didina kraujagyslių elastingumą. Karšti maišelių kompresai dedami ant pabrinkusių, pavargusių akių. Arbata apiplaunamos saulės nudegintos vietos.
Žaliojoje arbatoje gausu veikliųjų medžiagų, naudingų organizmui. Joje esantis vitaminas C lėtina oksidacijos procesą, stiprina imuninę sistemą, neleidžia susirgti skorbutu. Katechinai mažina cholesterolio ir cukraus kiekį kraujyje, kraujo spaudimą, neleidžia atsirasti ėduoniui, navikams, naikina nemalonų burnos kvapą. Taninai reguliuoja smegenų ir nervų veiklą, mažina kraujo spaudimą. Flavonoidai stiprina kraujagyslių sieneles, mažina kraujospūdį, saugo nuo vėžio.