• gegužės 12 d., Sekmadienis

Mano obuolių pyragas

Violetos pyragas
 
Sumaišome 0.5 litro obuolienės, pakelį varškės, pusę stiklinės citrinos sulčių, razinų saują, šaukštelį sodos ir miltų. Maišome tol, kol gauname vientisą masę ir kepame orkaitėje vidutinio stiprumo ugnyje. Iškeptą pyragą apšlakstome karštu šokoladu. Skanu su pienu, arbata, kava.

Paprastas, bet skanus Dalios obuolių pyragas

 
Reikia: 2 kg obuolių, 6-7 kiaušinių, 2 stiklinių cukraus, 2 stiklinių miltų, 1 šaukštelio citrinos rūgšties, 1 šaukštelio sodos, galima paskaninti cinamonu ir vaniliniu cukrumi.

Gaminu: kiaušinius suplaku neatskirdama trynių, įmaišydama cukrų, tada įberiu citrinos rūgštį, išsuku. Supilu miltus, išmaišau ir vėl išmaišau su soda. Po to į įkaitintą ir suteptą aliejumi skardą supilu didesnę pusę tešlos, supilu visus mažomis skiltelėmis supjaustytus neluptus, geriau rūgštesnius,obuolius, o ant viršaus – likusią tešlą, kad padengtų obuolius, apibarstau cinamonu ir įdedu kepti į 180-200 ºC karštumo orkaitę. Kepa apie pusvalandį. Kepant reikia mažiau varstyti orkaitę, o iškepus išimti ir atvėsinti.

Nesu mėgėja gaminti maistą, todėl šį pyrago receptą vertinu už paprastumą. Skanaus.

 

 

Renatos „Ypač greitai pagaminamas pyragas“

   

4 porcijom reikės: 750 g obuolių, 3 šaukštelių cinamono, 125 g minkšto sviesto, 125 g ir 3 šaukštelių cukraus, 1 pakelio vanilinio cukraus arba 18-22 g (pagal skonį), 2 kiaušinių, 185 g miltų, 1,5 šaukštelio kepimo miltelių.

 

Gaminimas: į dubenį sudedamas sviestas, įmušami kiaušiniai, sudedamas cukrus ir vanilinas. Viskas išmaišoma. Su miltais sumaišomi kepimo milteliai ir suberiami į masę. Viskas gerai išmaišoma ir supilama į skardą, išteptą riebalais. Ant viršaus sudedami obuoliai, pabarstoma cukrumi ir cinamonu, dedama į šiltą orkaitę, kepama 200 ºC apie 30-45 min.

 

Pastabos: vietoj kepimo miltelių aš dedu sodą, nugesintą 2 šaukštuose naminio rūgpienio arba puse šaukštelio citrinos rūgšties su šaukšteliu vandens. Taip pat pagal šį receptą galima išsikepti kriaušių pyragą, tik vietoj cinamono dedama viena citrina, jos sultys ir žievelė.

 

P.s. pyrago skonis tiesiogiai priklauso nuo dedamų vaisių. Man šitas obuolių pyragas patinka, nes pagaminamas ypač greitai. Skanaus!

 

 

   

 

Erikos „draugės Lauros pyragas“

   

Sveiki, siunčiu draugės Lauros pyrago receptą. Jums bus reikalingi šie produktai:

 

Tešlai: 1,5-2 stiklinės miltų, žiupsnelis druskos, 200 g sviesto, 4 šaukštai šalto vandens.

 

Įdarui: 8 dideli rugštūs obuoliai (aš dedu kokius 6), 3-4 šaukštai cukraus, 3-4 šaukštai rudojo cukraus, 2 šaukštai cinamono, 20 g sviesto (nebūtina), 1 šaukštas krakmolo (iš patirties – nebūtina).

 

Ant viršaus – 1 kiaušinis

 

Miltus, druską ir šaltą sviestą stutrinkite į trupinius. Įpilkite šalto vandens ir greitai išmaišykite į vientisą  masę. Tešlos rituliuką įvyniokite į maistinę polietileno plėvelę ir įdėkite valandai į šaldiklį. Tuo metu nulupkite obuolius ir supjaustykite skiltelėmis. Sumaišykite su cukrumi, ruduoju  cukrumi ir cinamonu. Įkaitinkite orkaitę iki 225 ºC. Iš 2/3 tešlos iškočiokite 10 cm didesnį už kepimo formą apskritimą ir idėkite į sviestu išteptą 24 cm skersmens atsegamą kepimo formą. Tešlos kraštelius prispauskite prie formos sienelių. Dalį obuolių suverskite ant tešlos, pabarstykite krakmolu, tada suverskite likusius obuolius. Ant obuolių sudėkite sviesto gabaliukus. Iš likusios tešlos suformuokite vadinamąjį dangtį. Kepti 10 min. 225 ºC karštumo orkaitėje, po to dar apie 40-50 min – 185 ºC. Likus kepti apie 10-15 minučių, aptepti kiaušiniu. Skanaus!


guest
0 Komentarai
Atsiliepimai
Peržiūrėti visus komentarus

Šiandien

  • Gegužės 12, sekmadienis.
  • Saulė teka 05:18, leidžiasi 21:13.
  • Mėnulis teka 07:49, leidžiasi 02:02.
  • Mėnulis Vėžyje, pilnėjantis, I ketvirtis. Jaunatis gegužės 8 d.
  • Achilas, Nerėjas, Nerijus, Nerys, Vaidutis, Vilgailė
  • Tarptautinė slaugytojų diena. Šeštinės.
  • Lapų diena. Sėkite, sodinkite, pikuokite lapines daržoves, agurkus, moliūgus, cukinijas, arbūzus, žirnius, pupeles, prieskoninius augalus. Sodinkite, dauginkite, persodinkite gėles, varpinius augalus, spygliuočius. Sėkite, pjaukite veją. Tvarkykite sodą, aplinką. Pasodinkite į tvenkinį giliavandenius augalus. Rinkite vaistinių augalų lapus, stiebus.
  • Jei pavasarį daug karkvabalių – derės avižos.

Populiariausi straipsniai

Sekite mus

Naujienlaiškio prenumerata

Norėdami užsiprenumeruoti Sodo spalvų naujienlaiškį, įrašykite savo el.pašto adresą.

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Apklausa

Kaip gaunate „Sodo spalvas“?

Įvykių kalendorius