• birželio 25 d., Antradienis

Mano saldus patiekalas

Gaminti ir dalintis atradimais virtuvėje smagu! 

Varškės „kankorėžiai“

Iš saldžių varškės sūrelių sulipdome „kankorėžius“, juos papuošiame migdolų riešutais, pabarstome cukraus pudra ir cinamonu.
Tai ne tik skanus desertas, bet ir puošmena kalėdiniam stalui.

Rima Vaniarchina

 

 

Vaisinis tortas su agaru

Į formą pripjaustome įvairių vaisių: kivių, bananų, mandarinų, vynuogių, granatų.

Pusėje litro vandens ištirpiname apie  0,5 l medaus ar kondensuoto pieno.
Įdedame pusę šaukštelio ciberžolės (geltona spalva), saldžiosios ceratonijos (šokolado spalva), raudonųjų burokėlių sulčių (raudona spalva), dilgėlių sulčių (žalia spalva) – priklausomai nuo to kokios spalvos torto norėsite.
Į kitą 0,5 l šalto vandens indą įdedame 3–4  arbatinius šaukštelius agaro miltelių ir maišydami užviriname.
Supilame ištirpusį agarą į medaus sirupą, išmaišome ir užliejame ant vaisių. Vėsiname, kol sustings.

Zita Užkuraitienė

 

 

Pyragas „Diena ir naktis“

Ingredientai: 3 kiaušiniai, 200 g cukraus, 250 g miltų, 200 g grietinės. 100 g sviesto, 1 šaukštas kakavos, žiupsnelis sodos.

Kiaušinius išplakame su cukrumi, beriame miltus, sodą, pilame grietinę ir išlydytą sviestą, viską gerai išmaišome. Pusę masės supilame į kepimo formą, pateptą aliejumi. Į kitą dalį masės beriame kakavą, ją gerai išmaišome ir ją supilame ant pirmos masės viršaus. Keliose vietose baltą ir tamsią masę sumaišome. Kepame 40 minučių.

Gražina Kozlovska

 

Varškės ir mėlynių uoginės pyragas

Pyragui reikės: 3 kiaušinių, 250 g margarino, 1 stiklinės cukraus, 2 nubrauktų šaukštelių sodos, miltų tiek, kad tešla neliptų prie rankų, mėlynių uogienės, 500 g varškės, vanilinio cukraus.

Margariną sutriname su cukrumi, į išplaktus kiaušinius beriame sodą, viską sumaišome ir beriame miltus. Tešlą padaliname per pusę. Vieną dalį rankomis išminkome ir išklojame kepimo formos dugną. Tešlą subadome šakute, kad būtų skylutės ir iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pakepame, kol ant viršaus atsiranda plutelė. Ant iš orkaitės ištraukt ir atvėsinto pagrindo pilame mėlynių uogienę, dedame varškę sumaišytą su vaniliniu cukrumi ir puse plakto kiaušinio. Ant viršaus dedama likusi tešla, ji taip pat subadoma šakute, jos viršus patepamas likusiu kiaušinio plakiniu. Kepame, kol pyrago viršus paruduoja.

Renata Radivilovič

 

 

 

 

Download Nulled WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
online free course
download karbonn firmware
Download Premium WordPress Themes Free

Komentarai

Prašome Prisijungti.
avatar
  Sekti  
Pranešti apie

Šiandien

  • Birželio 25, antradienis.
  • Saulė teka 04:43, leidžiasi 22:00.
  • Mėnulis teka 01:39, leidžiasi 13:09.
  • Mėnulis Avine 05:37. Delčia 12:46.
  • Baniutė, Geistautė, Vilhelmas (Vilius).
  • Tarptautinė jūrininkų diena.
  • Vaisių diena. Sėkite, sodinkite šakniavaisius, tręškite pomidorus, paprikas ir ankštines daržoves. Pjaukite, aeruokite veją. Kirskite krūmus. Rinkite vaistinius augalus, darykite gydomųjų žolelių pagalves. Pjaukite, skaldykite malkas. Valykite rūsio lentynas. Naikinkite pelėsius. Vėdinkite patalpas, patalus. Ypač palanki diena nuimti derliui, konservuoti, sandėliuoti.
  • Kai liepos šakos kiek pakilusios nuo žemės – rytoj bus giedra, jei dar labiau nusvyra – lis.

Įvykių kalendorius

Apklausa

Ar patyrėte nuostolių dėl sausros?

Rezultatai

Kraunasi ... Kraunasi ...

Naujienlaiškio prenumerata

Norėdami užsiprenumeruoti Sodo spalvų naujienlaiškį, įrašykite savo el.pašto adresą.

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Sekite mus