• rugsėjo 27 d., Trečiadienis

Mano saldus patiekalas

Gaminti ir dalintis atradimais virtuvėje smagu! 

Varškės „kankorėžiai“

Iš saldžių varškės sūrelių sulipdome „kankorėžius“, juos papuošiame migdolų riešutais, pabarstome cukraus pudra ir cinamonu.
Tai ne tik skanus desertas, bet ir puošmena kalėdiniam stalui.

Rima Vaniarchina

 

 

Vaisinis tortas su agaru

Į formą pripjaustome įvairių vaisių: kivių, bananų, mandarinų, vynuogių, granatų.

Pusėje litro vandens ištirpiname apie  0,5 l medaus ar kondensuoto pieno.
Įdedame pusę šaukštelio ciberžolės (geltona spalva), saldžiosios ceratonijos (šokolado spalva), raudonųjų burokėlių sulčių (raudona spalva), dilgėlių sulčių (žalia spalva) – priklausomai nuo to kokios spalvos torto norėsite.
Į kitą 0,5 l šalto vandens indą įdedame 3–4  arbatinius šaukštelius agaro miltelių ir maišydami užviriname.
Supilame ištirpusį agarą į medaus sirupą, išmaišome ir užliejame ant vaisių. Vėsiname, kol sustings.

Zita Užkuraitienė

 

 

Pyragas „Diena ir naktis“

Ingredientai: 3 kiaušiniai, 200 g cukraus, 250 g miltų, 200 g grietinės. 100 g sviesto, 1 šaukštas kakavos, žiupsnelis sodos.

Kiaušinius išplakame su cukrumi, beriame miltus, sodą, pilame grietinę ir išlydytą sviestą, viską gerai išmaišome. Pusę masės supilame į kepimo formą, pateptą aliejumi. Į kitą dalį masės beriame kakavą, ją gerai išmaišome ir ją supilame ant pirmos masės viršaus. Keliose vietose baltą ir tamsią masę sumaišome. Kepame 40 minučių.

Gražina Kozlovska

 

Varškės ir mėlynių uoginės pyragas

Pyragui reikės: 3 kiaušinių, 250 g margarino, 1 stiklinės cukraus, 2 nubrauktų šaukštelių sodos, miltų tiek, kad tešla neliptų prie rankų, mėlynių uogienės, 500 g varškės, vanilinio cukraus.

Margariną sutriname su cukrumi, į išplaktus kiaušinius beriame sodą, viską sumaišome ir beriame miltus. Tešlą padaliname per pusę. Vieną dalį rankomis išminkome ir išklojame kepimo formos dugną. Tešlą subadome šakute, kad būtų skylutės ir iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pakepame, kol ant viršaus atsiranda plutelė. Ant iš orkaitės ištraukt ir atvėsinto pagrindo pilame mėlynių uogienę, dedame varškę sumaišytą su vaniliniu cukrumi ir puse plakto kiaušinio. Ant viršaus dedama likusi tešla, ji taip pat subadoma šakute, jos viršus patepamas likusiu kiaušinio plakiniu. Kepame, kol pyrago viršus paruduoja.

Renata Radivilovič

 

 

 

 


guest
0 Komentarai
Atsiliepimai
Peržiūrėti visus komentarus

Šiandien

  • Rugsėjo 27, trečiadienis.
  • Saulė teka 07:14, leidžiasi 19:05.
  • Mėnulis teka 18:52, leidžiasi 03:30.
  • Mėnulis Žuvyse 03:18, pilnėjantis, II ketvirtis. Priešpilnis rugsėjo 22 d.
  • Adalbertas, Daugilė, Kovaldas, Vincentas, Damijonas
  • Pasaulinė turizmo diena. Lietuvos socialinių darbuotojų diena
  • KIRMINŲ DIENA. Lapų diena. Palanki diena augalus laistyti, purkšti, persodinti prieskonines daržoves į vazonėlius, sėti ir pjauti veją. Grėbkite lapus. Kraukite kompostą. Ypač gerai yra ieškoti vandens, kasti, valyti šulinius. Nerekomenduojama konservuoti, sandėliuoti daržovių, džiovinti žolelių ir daržovių, naikinti drėgmės ir pelėsių patalpose.
  • Jeigu rudenį medžių lapai ilgai nekrenta, reikia laukti labai ankstyvo pavasario.

Populiariausi straipsniai

Sekite mus

Naujienlaiškio prenumerata

Norėdami užsiprenumeruoti Sodo spalvų naujienlaiškį, įrašykite savo el.pašto adresą.

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Apklausa

Ar džiaugiatės šių metų derliumi?

Įvykių kalendorius