KOPŪSTAI - Brassica
Įvairių rūšių kopūstinės daržovės – itin dažnos mūsų daržuose. Jos skiriasi ne tik išvaizda, bet ir chemine sudėtimi. Verta atminti, jog daugiausia vitaminų, kalio, kalcio ir kitų mineralinių medžiagų sukaupia lapiniai, briuseliniai kopūstai ir brokoliai.
Visas kopūstines daržoves užsiauginame daigais. Ankstyvieji gūžiniai ir žiediniai kopūstai daigams sėjami kovo mėnesio pradžioje, į šildomus šiltnamius. Vidutinio ankstyvumo gūžinius kopūstus daigams geriau sėti balandžio pradžioje ar antroje pusėje, nešildomame šiltnamyje, ant palangės, po priedangomis, o vėlyvuosius – balandžio pabaigoje ar gegužės pradžioje tiesiai į dirvą lauke. Šių daržovių daigus galima pikuoti pirmojo lapelio vystymosi fazėje į plonasienius durpinius puodelius, tiesiai į lysves šiltnamyje arba po priedangomis.
Apie kopūstų auginimą šiltnamiuose skaitykite žurnale „Augalų pasaulis“ Nr. 58 – „Pavasarinės daržovės šiltnamyje“.