SMIDRAS - Asparagus
2011 m. 11 liepos d.
Daug metų mūsų seneliai smidrus augino darželiuose kaip gėles. Ir niekas nesistengė užsiauginti pavasarį jų ūglių. Užsienio šalyse auginami skirtingų veislių smidrai. Skanių baltų ūglių sulauksime ne iš senųjų darželio smidrų, o iš vertingesnių veislių augalų, kurių sėklų galima įsigyti parduotuvėse. Sėklas pasėjus, augalus pirmus metus reikia paauginti lysvėje, o antrų metų pavasarį persodinti į daržą, kur galės augti 15–20 metų. Derlius pradedamas imti trečiais ar ketvirtais metais. Pavasarį jie apkaupiami (tik augalų žaliais ūgliais kaupti nereikia), ir nuo balandžio pabaigos iki birželio kas kelias dienas galima išpjauti po 2 ar 3 ūglius. Valgomi virti, kepti, dedami į salotas.