Kenkėjas – tai kenksmingas organizmas, kurį žmonės laiko žalingu ar nepageidautinu. Dažniausiai šitaip organizmai vadinami dėl augalams daromos žalos, pavyzdžiui, […]
Gera pradžia – pusė darbo. Ši patarlė tinka darbštiesiems daržininkams, užauginusiems gausų derlių ir nespėjusiems jo suvartoti. Bulvės, morkos, kopūstai, […]
Jau seniai įrodyta, kad skaidant organines atliekas, praturtinant dirvožemį humusu ir cheminiais elementais daugiausia darbo tenka mikroflorai ir sliekams. Pastarieji […]
Dažnai sodininkai mėgėjai susiduria su gausiai voratinkliuose susitelkusiomis lervomis ar vikšrais. Tai požymiai kuriuos pastebi net tie žmonės, kurie nesidomi […]
Kokios kokybės bus česnakų derlius, priklauso nuo daugelio agrotechnikos priemonių: vietos parinkimo, dirvos savybių, priešsėlio, veislės, sodinimo, tręšimo ir pasėlio […]
Norint kuo ilgiau mėgautis gausiu daržovių derliumi ir pasiruošti jų atsargų žiemai, patartina auginti vėlyvosios sėjos ar daigais sodintas daržoves. […]
Lengvai prižiūrimo daržo principus perprasti gali kiekvienas. Kur slypi sėkmės receptas? Daržovėmis reikia nuolat rūpintis. Niekur nuo to nedingsi: pavasarį […]
Pavasaris ir kapstymasis darže – tarsi du neatsiejami dalykai. Sodinimo darbų pradžią paskelbė ir Antakalniečių bendruomenė, kuri susirinko į pirmąsias […]
Pasaulyje suskaičiuojama per 5000 spragių rūšių. Tai 1–4 mm ilgio juodi, tamsiai mėlyni, blizgūs, kartais dryžuoti vabalėliai, galintys ir skraidyti, […]
Agurkai daržovių tarpe užima ypatingą vietą: juos valgome neprinokusius. Graikai agurką taip ir vadino – agoyros ‘nesunokęs’. Didžiausia jo vertybė […]
Ankstesniais laikais daugelis sklypų savininkų buvo daržininkai. Buvo nustatytos griežtos normos, ko ir kiek reikėtų pasodinti 6 a. Sodininkų draugijose […]
Kiekviename žemyne yra savitų kultūrinių augalų, ir dažnai tai, kas kituose kraštuose auga kiekviename žingsnyje, mums atrodo nuostabi retenybė. Toks […]
Anksčiau griežčiai buvo dažnokai auginama kultūra. Ši maistinė ir pašarinė daržovė atkeliavo iš Graikijos XIV amžiuje. Tačiau kultūriniai griežčiai atsirado […]
Baltymai yra svarbiausia ląstelių ir audinių medžiaga, organizmo energijos šaltinis. Išgirdę žodį proteinai iškart įsivaizduojame maisto papildų pakuotę, mėsą, kiaušinius, […]
Džiaugsmas laikyti rankose savo užaugintas, o ne parduotuvėje pirktas daržoves, aromatingus žalumynus, vaišinti šeimą iš jų pagamintomis salotomis, sriubomis, troškiniais. […]