Nereikėtų pamiršti, kad gamtoje nuolat vyksta natūrali biologinė kova. Apginti augalus padeda nepastebimi padėjėjai – entomofagai. Kuo daugiau naudingų vabzdžių […]
Braškes įpratome skirstyti į sezonines ir remontantines. Ankstyvos, vidutinio ankstyvumo, vidutinio vėlyvumo ir vėlyvos uogos – dar vienas kriterijus renkantis […]
Atėjo žiema. Rudenį ištuštėjo daržai, dalis daržovių sugulė rūsiuose, dalis virto konservuotais, marinuotais, raugintais gaminiais. Skubėjome nuimti paskutinį derlių. O […]
Morkos deformuojasi ne dėl prastos kokybės sėklų – priežastys glūdi visai kitur. Sunki, supuolusi, molinga, akmeninga daržo žemė. Šakniavaisis skverbiasi […]
Kvapusis bazilikas (Ocimum basilicum). Yra daug veislių, besiskiriančių aromatu ir lapų spalva. Tai labai dekoratyvūs, vertingi prieskoniniai vienmečiai augalai. Vaistinė […]
Ankstesniais laikais daugelis sklypų savininkų buvo daržininkai. Buvo nustatytos griežtos normos, ko ir kiek reikėtų pasodinti 6 a. Sodininkų draugijose […]
Liaudies išmintis byloja, kad viščiukai skaičiuojami rudenį. O mes perfrazuojame šią patarlę ir kviečiame jus paskaičiuoti, koks arbūzų derlius sunoko […]
Anksčiau griežčiai buvo dažnokai auginama kultūra. Ši maistinė ir pašarinė daržovė atkeliavo iš Graikijos XIV amžiuje. Tačiau kultūriniai griežčiai atsirado […]
Morka – vienas seniausių šakniavaisių, žmonėms žinomų jau 4 000 metų. Senovės Romos rašytojai, garbindami ją savo kūriniuose, vadino daržovių karaliene, […]
Puikus augalų augimo stimuliatorius yra mielės. Jos turi daug maisto medžiagų, papildo dirvos mikroflorą, nukenksmina daugybę kenkėjiškų mikroorganizmų. […]