Lengvai prižiūrimo daržo principus perprasti gali kiekvienas. Kur slypi sėkmės receptas? Daržovėmis reikia nuolat rūpintis. Niekur nuo to nedingsi: pavasarį […]
Pavasaris ir kapstymasis darže – tarsi du neatsiejami dalykai. Sodinimo darbų pradžią paskelbė ir Antakalniečių bendruomenė, kuri susirinko į pirmąsias […]
Pasaulyje suskaičiuojama per 5000 spragių rūšių. Tai 1–4 mm ilgio juodi, tamsiai mėlyni, blizgūs, kartais dryžuoti vabalėliai, galintys ir skraidyti, […]
Agurkai daržovių tarpe užima ypatingą vietą: juos valgome neprinokusius. Graikai agurką taip ir vadino – agoyros ‘nesunokęs’. Didžiausia jo vertybė […]
Ankstesniais laikais daugelis sklypų savininkų buvo daržininkai. Buvo nustatytos griežtos normos, ko ir kiek reikėtų pasodinti 6 a. Sodininkų draugijose […]
Kiekviename žemyne yra savitų kultūrinių augalų, ir dažnai tai, kas kituose kraštuose auga kiekviename žingsnyje, mums atrodo nuostabi retenybė. Toks […]
Anksčiau griežčiai buvo dažnokai auginama kultūra. Ši maistinė ir pašarinė daržovė atkeliavo iš Graikijos XIV amžiuje. Tačiau kultūriniai griežčiai atsirado […]
Baltymai yra svarbiausia ląstelių ir audinių medžiaga, organizmo energijos šaltinis. Išgirdę žodį proteinai iškart įsivaizduojame maisto papildų pakuotę, mėsą, kiaušinius, […]
Džiaugsmas laikyti rankose savo užaugintas, o ne parduotuvėje pirktas daržoves, aromatingus žalumynus, vaišinti šeimą iš jų pagamintomis salotomis, sriubomis, troškiniais. […]
Mintis auginti pomidorus aukštyn kojomis kilo panaršius internete. Atsimenu, prieš kelerius metus viename laikraštyje skaičiau straipsnį, kaip Australijoje kilo mada […]
Kalvelės lysvė (vok. Hugelkultur ‘kalvelės kultūra’) – tai kalvelės formos pakelta lysvė, kurios pagrindą sudaro stambios medienos dalys. Jose vykstantys […]
Jei termometras rodo aukštesnę temperatūrą, negu reikalinga daržovėms ir vaisiams saugoti, patalpą reikia atvėsinti. Nakčiai atidarykite duris, langus, o dieną […]